
اثر مکمل بهار نارنج بر دفاع آنتی اکسیدانی پس از تغییرات بار تمرین در مردان واترپولوئیست
فرمت فایل دانلودی: .docxفرمت فایل اصلی: docx
تعداد صفحات: 65
اثر مکمل بهار نارنج بر دفاع آنتی اکسیدانی پس از تغییرات بار تمرین در مردان واترپولوئیست
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 65 صفحه
چکیده:
هدف از این مطالعه، بررسی اثرمکمل بهارنارنج برفعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی پس از تغییر بار تمرین در مردان واترپولوئیست بود. ۲۱ مرد واترپولوئیست به مدت ۶ هفته و ۵ جلسه در هفته به فعالیت ورزشی پرداختند و بصورت دو سو کور به سه گروه ۷ نفره گروه مکمل بهارنارنج (سن۹/۱±8/17سال، cm 6/0±03/176قد، ۷=n)، گروه مکمل ویتامین C (سن۶/۴±14/20سال، ۹/۰±4/178قد، ۷=n) و گروه دارونما (سن ۵/۴±14/21سال، cm 7/0±8/178قد، ۷=n) تقسیم شدند و به مدت ۶ هفته مکمل به شکل کپسول دریافت کردند و فعالیت ورزشی را با شدت بالای۵۰درصد VO2MAX انجام دادند. خون گیری اولیه در قبل از شروع تمرین و مصرف مکمل، خون گیری دوم روزسیام و خونگیری سوم بعد از ۱۴ روز تیپر انجام شد. با استفاده از آزمون کلموگروف-اسمیرنف (k-s) نرمال بودن داده¬ها تایید شد. سپس برای مقایسه تغییرات درون گروهی تحلیل واریانس مکرر یک سویه استفاده شد، اما جهت مقایسه کاتالاز، پروتئین کربونیل شده و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مکرر (۳*۳) با عامل بین گروهی با هم مقایسه شدند و در صورت معناداری جهت یافتن محل تفاوت ها از آزمون تعقیبی بانفرونی استفاده گردید. برای تمام آزمون¬های آماری، سطح معنی داری برابر با ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
نتایج نشان داد که مکمل بهارنارنج همراه با فعالیت ورزشی موجب کاهش یا افزایش معنادار آنزیم CAT، غلظت PC و TCA در ورزشکاران واترپلوئیست نشد اما عدم افزایش PC خود نتیجه ی مثبتی از این مطالعه می باشد.
کلید واژه: CAT، PC، TCA و تیپر.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه 3
۱٫۱٫ بیان مسئله 3
۲٫۱٫ اهمیت موضوع تحقیق 5
۳٫۱٫ اهداف تحقیق 6
۱٫۳٫۱٫ هدف کلی 6
۲٫۳٫۱٫ اهداف ویژه 6
۴٫۱٫ فرضیه های پژوهش 6
۵٫۱٫ پیش فرض های پژوهش 7
۶٫۱٫ محدودیت های پژوهش 7
۷٫۱٫ تعریف داده ها و اصطلاحات پژوهش 7
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش
مقدمه 9
۱٫۲٫ بخش اول: مبانی نظری پژوهش 9
۱٫۱٫۲٫ رادیکال آزاد 9
۲٫۱٫۲٫ رادیکال های آزاد (FR) و گونه های فعال 9
۳٫۱٫۲٫ شکل گیری برنامه ریزی شده ROS 10
۴٫۱٫۲٫ اثرات مثبت ROS 10
۵٫۱٫۲٫ اثرات منفی 11
۶٫۱٫۲٫ کاتالاز (CAT) 11
۲٫۲٫ ویتامین C (اسید اسکوربیک) 11
۳٫۲٫ تیپر (Taper) 11
۴٫۲٫ بهار نارنج 12
۵٫۲٫ پیشینه ی پژوهش 13
فصل سوم: روش شناسی پژوهش
مقدمه 20
۱٫۳٫ نوع پژوهش 20
۲٫۳٫ جامعه آماری 20
۳٫۳٫ نمونه آماری 20
۴٫۳٫ متغیرهای پژوهش 20
۵٫۳٫ روش گردآوری اطلاعات 20
۶٫۳٫ برنامه تمرین 21
۷٫۳٫ روش سنجش کاتالاز 22
۸٫۳٫ روش سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام 23
۹٫۳٫ روش های آماری 23
فصل چهارم: یافته های پژوهش
مقدمه 25
۱٫۴٫ یافته های توصیفی 25
۲٫۴٫ یافته های استنباطی 28
۱٫۲٫۴٫ آزمون فرضیه ها: 28
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
مقدمه 36
۱٫۵٫ خلاصه 36
۲٫۵٫ خلاصه نتایج 36
۳٫۵٫ بحث و تفسیر 37
۴٫۵٫ نتیجه گیری 41
۵٫۵٫ پیشنهادات 41
۱٫۵٫۵٫ پیشنهادات برخاسته از پژوهش 41
۲٫۵٫۵٫ پیشنهادات برای پژوهش های آینده 41
منابع 45
پیوست ها 42